Twitter Behance Pinterest Instagram Mailchimp Dribbble

Een nieuwe start


Tijdens mijn studie Communicatiesystemen zijn een collega en ik gestart met Kortsluiting, een bedrijf in grafisch ontwerp, webdesign en webontwikkeling. We zijn begonnen op studentenkamers, geëindigd aan het Martinikerkhof en in tien jaar lang gegroeid naar een professioneel bureau. We hebben voor interessante klanten grote en uitdagende opdrachten uitgevoerd. Het was mooi en leerzaam!

Na tien jaar vonden we het tijd om de samenwerking te stoppen en een nieuw avontuur aan te gaan. We hebben afgelopen zomer besloten om Kortsluiting af te sluiten. De afgelopen maanden hebben we deze tien jaar succesvol afgewikkeld.

Hanne van 4 komt na school graag bij mij in de werkkamer spelen en Jannie is hoogzwanger van ons tweede kind.

In deze periode heb ik ook veel nagedacht over wat ik nu wilde gaan doen. Sinds een paar jaar geef ik les als docent webdesign- en webontwikkeling op het Noorderpoortcollege in Groningen. Zelf dingen blijven maken en kennis delen is een fijne combinatie. Het is uitdagend en interessant en motiveert me om te blijven creëren. Ik ben erachter gekomen dat ik juist dat maken wil blijven doen. Ik ben het meest creatief als ik kan doen wat ik wil. De kans om zelf een nieuw bedrijf te starten leek me dan ook het meest voor de hand liggend.

Het is spannend, maar ik word er vooral enthousiast van. Ik kan thuis werken, dicht bij mijn gezin. Hanne van 4 komt na school graag bij mij in de werkkamer spelen en Jannie is hoogzwanger van ons tweede kind. Naast mijn werk als docent kan ik veel thuis zijn. En thuis vind ik het heel fijn!

Keuken Studio 1902
Studio 1902 Terras
Studio 1902 Koken
Studio 1902 Woonkamer

Na de keuze om weer thuis te gaan werken hebben Jannie en ik nagedacht over wat voor bedrijf, dat toen nog geen naam had, het zou moeten worden. Ik ben oorspronkelijk opgeleid in het communicatieveld en het leek me zinvol om deze kennis te gebruiken bij het vormen van onze identiteit en huisstijl. Jannie helpt me met dagelijkse werkzaamheden en is een fijne partner om mee te sparren. Ik werk thuis, als je bij me op bezoek komt zul je dat merken. Er lopen kinderen rond, er hangt een huiselijke sfeer. Juist dit wil ik uitdragen. Ik wil in mijn werk net zo kunnen zijn als thuis. Vandaar dat we de keuze hebben gemaakt voor de naam Studio 1902, er staat Anno 1902 boven onze voordeur. Persoonlijk, huiselijk, maar professioneel, dat is wie we zijn en dat is wat we uit willen stralen. Nait dik doun!

Jannie Jansma

Met Studio 1902 wil ik me met name focussen op webdesign en webdevelopment. Hier ben ik goed in en dit vind ik het allerleukst. De ontwikkelingen gaan razendsnel en ik vind het na tien jaar nog steeds een geweldig vak. Ik heb een groot netwerk dat ik graag inzet. Waar nodig zoek ik de samenwerking op met andere professionals. Zo kunnen we een bredere dienstverlening aanbieden. Denk aan design lead binnen een groter team, de usability en het ontwerpen van apps, het creëren van huisstijlen of het bepalen van een communicatiestrategie.

Ik hoop je snel te ontmoeten of weer te zien. Wees welkom!

Heb je vragen?
Rob de Kort

Gerelateerde artikelen:

Bedrijf, Klanten, Servicecontract, WordPress

Wat heb ik aan een servicecontract?


Over service en veiligheid

Favicons, Mobile, Usability, User Experience, User Interface, WordPress

Details in webdesign


Waar we op letten bij het ontwikkelen van jouw website.