Twitter Behance Pinterest Instagram Mailchimp Dribbble

Over Studio 1902

In het Groningse dorpje Baflo staat Studio 1902, onze woning en werkplek. Op de gevel prijkt “Anno 1902”, vandaar dat we voor deze naam gekozen hebben. Zelf bestaan we sinds 2017, een kleinschalig bedrijf van Rob de Kort. In de studio kun je ook zijn vrouw Jannie aantreffen, net als hun dochters Hanne en Mare. Ook lopen er twee katten rond.

Achtergrond

Rob is jaren geleden begonnen met grafisch ontwerpen. Het begon met posters en flyers voor de theaterstichting en het breidde zich langzaam uit. Hij was 10 jaar mede-eigenaar van het bedrijf Kortsluiting en hij volgde de communicatie-opleiding Vormgeving en Multimedia bij de Hanzehogeschool. Naast het ontwerpen en maken gaf Rob jaren les op het Noorderpoort Kunst & Multimedia, uiteraard in het ontwerpen en bouwen van websites.

Wat we doen

We maken websites. Zo simpel is het. We houden het ook graag simpel. Een website moet voor een bezoeker helder en overzichtelijk zijn. Daarbij is Robs stijl minimalistisch en modern, maar natuurlijk mooi en sluit hij aan bij de boodschap van de klant. Het bijhouden en vullen van een website moet ook zo eenvoudig mogelijk: het hoeft niet moeilijker te zijn dan het schrijven van een Word-document. Het achterliggende systeem is zo ontworpen dat je geen computergenie hoeft te zijn om deze te onderhouden. Studio 1902 biedt servicecontracten aan: mochten er later aanpassingen gewenst zijn, kunnen deze nog worden gedaan.

In het werken met Studio 1902 staat samenwerking en afstemming centraal. Rob heeft een eigen stijl ontwikkeld in de loop der jaren, maar zal zoveel mogelijk rekening houden met de boodschap van de klant. Onder het genot van een kopje koffie is er een boel te overleggen.

We kunnen niet alles alleen. Daarom werken we graag samen!

Genieten

Naast de liefde voor het vak, heeft Rob ook een grote liefde voor muziek, theater, gamen en alles wat een stekker heeft (of juist draadloos werkt). Hij geniet van zijn plek op het platteland en zit graag bij een vuurtje in de tuin, kookt een goeie maaltijd, wandelt of gaat op reis met zijn gezin. In 2019 bezochten we het prachtige Oregon.

Genieten in Oregon
Genieten in Oregon
Hanne in Portland
Genieten in Oregon
Genieten in Oregon

Dienstverlening

Onze dienstverlening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Interactive design (web / apps)
  • Development van maatwerk Statamic-websites
  • Development van maatwerk WordPress-websites
  • De uitvoering van design lead in een bestaand team
  • In samenwerking met partners zorgen we ook voor content, marketing, grafisch ontwerp, branding en fotografie.

Partners

We kunnen niet alles alleen. Daarom werken we graag samen. Ben je benieuwd met wie?

Onze partners

We werken onder andere voor

In Rob's tijd als mede-eigenaar van Kortsluiting heeft hij als design lead onder andere gewerkt aan websites en apps voor de volgende bedrijven.